Merhaba arkadaşlar bu yazımda Oracle data Integrator Scheduler’dan bahsedecegim.

Scheduler’la veri taşıma planı yapabiliriz nasıl mı mesela ben bir veritabanından bir veritabanına veri taşıyacagım ama bunun sistemin en az yogun odugu saatte yani gece yapacagım fakat gece sistemin başına geçim de bu işlemi yapacak degilim o zaman ne yaparım senaryomu önceden oluşturur ve o senaryoma da schedule ekler gece otomatik olarak benim belirledigim saatte çalışmasını saglarım ya da  başka bir örnek verecek olursak ben her bir saatte bir veritabanına baglanıp degişen verileri kendi veritabanıma taşımak istiyorum haliyle benim her 1 saatte bir ODI’ın başına oturup bunu yapmam mümkün degil işte bu tür durumlarda schedule’dan faydalanırım aslında mantık olarak windowsda’ki schedule task benzeri ya da linuxda’ki crontab’a benzetebiliriz.

Şimdi bir örnek yapacak olursak benim http://www.mustafabektastepe.com/2013/08/25/oracle-data-integrator-ile-filedan-oracle-veritabanina-veri-tasimak/ bu dökümanda ki Interface’ime bir schedule eklemek ve veriyi benim istedigim saatte taşımasını saglamak, tabi schedule aracılıgıyla.

Schedule kullanmak için sistemimiz de  mutlaka Agent’ın  kurulu olması gerekir bunun için http://www.mustafabektastepe.com/2013/08/25/oracle-data-integrator-agent-kurulumu/ bu dökümandan faydalanabilirsiniz.

Repository’e baglanmak için “Connect to Repository” seçenegini seçeriz.

oracle data integrator schedulerDaha önceden oluşturdugumuz Repository’imizin ismini ve SUPERVISOR kullanıcısının şifresini gireriz.
oracle data integrator scheduler

Öncelikle agent’imizi “Physical Architecture” yapısına dahil etmemiz gerekiyor.

oracle data integrator scheduler

“New Agent” seçeğini seçerek, agent’a özgü bilgileri girelim.

oracle data integrator scheduler

Üst menüde yer alan “Test” butonuna tıklayarak agent’imiz test edelim. Test başarılı olduğu zaman, artık agent’imizi kullanabileceğimiz yapıyı oluşturmuş oluyoruz.

oracle data integrator scheduler

Şimdi agent’imizi “Logical Architecture” yapısına dahil etmemiz gerekiyor.

oracle data integrator schedulerLogical Agent’imizi isim veririz daha sonra da Physical_Agent ile ilişkilendiririz.Son olarak da Agent’imizi kaydederiz.
oracle data integrator schedulerKaydı onaylamak için “Yes” butonuna tıklarız.
oracle data integrator schedulerSchedule oluşturmak için Projemizin için de Interface’imizin üzerinde sag’a tıklayarak “Generate Scenario” seçenegini seçmemiz gerekir.
oracle data integrator schedulerAçılan pencereden “Scheduling” üzerinde saga tıklayarak “New Scheduling” seçenegini seçeriz.
oracle data integrator schedulerBuradan Context’imizi,kullanacagımız Agent’i i seçer aşagı pencerelerden de senaryomuzu oluştururuz.
oracle data integrator schedulerBuradan Interface’imizin hangi tarihte ve hangi saatte çalışmasını istedigimizi seçeriz.
oracle data integrator schedulerSchedule’muzu kaydederiz.
oracle data integrator schedulerKaydetmeyi onaylamak adına “Yes” butonunu seçeriz.
oracle data integrator schedulerDaha sonra Agent’a work repository tanıtmak için Agent üzerine gelir “Open” butonuna tıklarım.
oracle data integrator schedulerAgent’a work repository tanıtmak için “Update Schedule” butonuna tıklarım.
oracle data integrator schedulerWork repository’ümü seçerim.
oracle data integrator scheduler“Ok” butonunu seçeriz.
oracle data integrator scheduler“View Schedule” seçeneği agent’imizin yapmasını istediğimiz schedule edilmiş işlemleri görebiliriz.
oracle data integrator schedulerGörüldügü gibi tanımlanmış bir schedule’miz var ama zamanı gelmedigi için hala çalışmamış.
oracle data integrator schedulerSchedule çalışma saati geldiginde çalışıp çalışmadıgını kontrol etmek için  “Operatör” penceresi altında “Date” altına geliyorum ve görüyorum ki çalışmış ve başarılı olmuş.
oracle data integrator scheduler

 

Yazar : Mustafa Bektaş Tepe
Oracle World

Loading